X

„Vă rup frunzele?” auziți când cumpărați ridichi. VEZI de ce ar trebui să spui NU

Deși obișnuim să-i spunem vânzătorului, la piață, să rupă frunzele, atunci când cumpărăm ridichi, ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a-i mai încuviința asta. Ridichea se poate consuma împreună cu frunzele, acestea au proprietăți vitaminizante și remineralizante mult mai puternice decât rădăcinile de ridiche.

Frunzele de ridichi de lună conțin vitaminele A, B1, B2, vitamina C, sunt depurative și antitoxice, cura cu frunze de ridiche de lună este benefică în afecțiuni hepatice și biliare, scorbut, avitaminoza A și B – astenia, sângerarea gingiilor, somnolență, tulburări de ritm cardiac, hiperexcitabilitate nervoasă și sexuală, intoxicație cu medicamente, este un foarte bun detoxifiant pentru organism, ajută la refacerea florei intestinale, protejează stomacul, fortifică sistemul imunitar slăbit de administrarea a prea multe medicamente (este recomandată în special persoanelor care au luat medicamente cu efecte antibiotice, antiinflamatoare, tranchilizante, un timp îndelungat).

Una dintre metodele cele mai interesante de a beneficia de uimitoarele proprietăţi ale frunzelor de ridichi este adăugarea lor la salate sau la ciorbe. Nici nu va daţi seama ce gust pot oferi!

Foto: pinterest.com

Puteţi prepara o salată din frunze şi rădăcina de ridichi, hrean sau usturoi verde şi sos de soia, la care mai se adaugă condimente naturale, după gust.

Cu DIETA NATMAN poți pierde 3-5 kg în doar 4 zile

S-a inventat cafeaua TRANSPARENTĂ

Cele mai sănătoase părți ale legumelor și fructelor pe care le ARUNCI

Cum ne influenţează vremea rece din această perioadă

De asemenea, sucul obţinut din frunzele verzi de ridiche este o adevărată „bombă” de energie şi sănătate pentru organism.

Frunzele se pot păstra uscate sau la congelator, pentru a beneficia de gustul deosebit şi valoarea terapeutică tot timpul anului.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro